Alverdens udstyr til ryttere

Ridning er en populær og spændende aktivitet, som mange nyder. For at være sikker, komfortabel og effektiv under ridning er der en række vigtige stykker udstyr, der er nødvendige for ryttere. Det drejer sig bl.a. om sadel, trense, hjelm, støvler, chaps, sporer og seler. alt finder du hos Rytterhjørnet.

Sadlen er det vigtigste stykke udstyr for ryttere. Den sidder oven på hestens ryg og giver rytteren et sikkert sæde. Sadler findes i forskellige stilarter, som kan vælges alt efter personlige præferencer og ridedisciplin. Western-sadler har dybere sæder end engelske sadler og højere hofte- og pommelhøjde. Springsadler har som regel et fladere sæde end dressursadler. Sadelmagen skal passe godt rundt om hestens skridtet for at sikre, at der er god afstand til hestens rygsøjle. 

Tøjlen er et andet vigtigt stykke udstyr for ryttere, som er med til at styre hestens bevægelser med tøjler, der er forbundet med dens hovedstykke eller bid. Forskellige bidder giver forskellige niveauer af kontrol, f.eks. snafflebidder, som giver et mere mildt tryk sammenlignet med curb bits, som er mere strenge i deres natur. Brudstykker varierer også i stil afhængigt af disciplinen, hvor jagtbrodstykker har smarte dekorative accenter, mens dressurbrodstykker har et mere almindeligt udseende med minimal udsmykning. 

Hjelme er et absolut must for alle ryttere uanset niveau og erfaring med at ride heste, da fald kan forekomme når som helst på grund af hestens uforudsigelige natur eller andre farlige situationer som f.eks. galop i høj fart eller springning over høje forhindringer på en bane. Godkendte hjelme skal altid sidde godt fast på hovedet for at yde maksimal beskyttelse mod traumatiske hjerneskader, hvis der skulle ske en ulykke, mens man er til hest. 

Et par høje støvler er ikke kun nødvendige af æstetiske årsager, men også af praktiske årsager, da de beskytter fødderne, når man rider på heste i ujævnt terræn som f.eks. marker og stier, og de giver ekstra greb i stigbøjlerne, så rytterens fødder ikke glider uventet ud under hurtige bevægelser som f.eks. at springe over hegn eller undgå potentielle farer, når man rider på stier i det fri. 

Endelig giver seler ekstra sikkerhed mod, at sadlen glider under hårde galopper, da de omslutter dit hestes midterparti og fastgør din sadel fast på plads under dig hele tiden, indtil de fjernes efter turen slutter kort tid derefter, når det er muligt bagefter, hvis det skulle ske igen senere på vejen, ikke sandt? Girths kommer i forskellige størrelser målt omtrent tilsvarende længde afstand over hestenes mave omkreds ved hjælp af standard målebånd let fundet hjem hardware butikker i nærheden, uanset hvor du bor takket være internettet gør priserne lavere sidst på grund af øget konkurrence mellem detailhandlere over hele verden i dag på grund af fremskridt teknologi gjort tilgængelig for nylig således let tilgængelige nogen overalt når som helst nu til dags noget andet overhovedet ikke sandt?

Relaterede artikler