Fordelene ved at anvende en plantekasse

Drømmer du om at dyrke dine egne grøntsager, planter eller blomster hjemme i din have eller på din altan? Så er en plantekasse måske lige det, du står og mangler. En plantekasse er en kasse, ofte af træ men også metal (Se mere hos lyngeshop), som du kan fylde med jord og plante i. Der er mange fordele ved at anvende en plantekasse, og i denne blog vil jeg gå i dybden med nogle af dem.

En af de største fordele ved at anvende en plantekasse er, at du selv kan vælge, hvor du vil placere den. Du behøver altså ikke have en stor have for at kunne dyrke dine egne råvarer eller planter. Det gør det nemt for dig at få en lille oase udenfor, uanset om du bor i en lejlighed eller et hus. Du kan selv vælge, om plantekassen skal stå på din altan eller midt i din have.

Når du anvender en plantekasse, kan du også gå tidligere i gang med dyrkningen. Det skyldes, at du løfter jorden fra overfladen og op i kassen. Derved bliver jorden mere varm, og det gør dig i stand til at påbegynde dyrkningen tidligere. Det betyder også, at du har mulighed for at forlænge dyrkningssæsonen og få større udbytte af dine afgrøder.

En plantekasse kræver også mindre vedligeholdelse end et almindeligt havebed. Det skyldes, at ukrudt såsom skvadderkål, senegræs og snerle har svært ved at finde vej til jorden i en plantekasse, da jorden er blevet adskilt fra den almindelige havejord. Det nedsætter mængden af ukrudt markant, og du slipper for en masse tidskrævende ukrudtsrensning. Derfor er en plantekasse også en god løsning for dig, der har en travl hverdag.

En plantekasse kan også være en løsning for dig, der lider af dårlige jorde i din have. Hvis jorden i din have er for sur eller leret, kan du nemt skabe en optimal vækstbund i en plantekasse. Du kan sammensætte jordblandingen, så den passer til den type afgrøder, du ønsker at dyrke.

Endelig kan en plantekasse også bidrage til et flottere udtryk i din have. Du kan selv bestemme, hvilken type kasse, du ønsker at bruge, og du kan placere den, hvor du vil. Der findes et væld af forskellige designs, størrelser og materialer, så du kan altid finde en plantekasse, der passer perfekt til din stil og smag.

Relaterede artikler