Dansk julemad

Dansk julemad er lige så unik og forskelligartet som landet selv. Mens nogle retter er traditionelle, er andre mere moderne. En ting, som alle danske juleretter har til fælles, er dog, at de er lækre! En af de mest populære juleretter i Danmark er flæskesteg. Svinekødet serveres typisk med en sød og sur rødkål samt kogte kartofler. En anden populær ret er and, som ofte serveres med braiseret grønkål og ristede kartofler. For dem med en sød tand er danske småkager og kager sikkert et hit på stedet. Vaniljekringle, en slags wienerbrød fyldt med vaniljecreme, er en særlig favorit. og risalamande er heller ikke til at undgå.

Så uanset om du er på udkig efter noget traditionelt eller noget nyt, vil den danske julemad helt sikkert behage dig.

Julen i Danmark ville ikke være komplet uden et par drinks til maden. Glogg, en slags gløgg, er meget populær i de kolde måneder. Øl og snaps er også almindeligt indtaget, især i juletiden.

Relaterede artikler